O KLINICI

Privatna zdravstvena ustanova Bona Dea Centar za vantjelesnu oplodnju i zdravlje žena Sarajevo je počela raditi u augustu 2018. godine. Tim ove klinike predvodi jedan od najpriznatijih ljekara za humanu reprodukciju dr. Ali Mesut, specijalista ginekologije, akušerstva i reproduktivnog zdravlja i embriolog doktorica Nursen Mesut. Dr. Ali Mesut je kroz dosadašnji rad dobro poznat pacijentima u našoj zemlji, te se odlučio ostati u BiH i otvoriti ovaj savremeni centar kako bi nastavio pomagati ljudima u borbi za potomstvom.

Po završetku Medicinskog fakulteta u Istanbulu, specijalizirao je ginekologiju na vodećem univerzitetu – Gazi University Medical Faculty, te od davne 1997. godine, u Universal German Hospital u Istanbulu započinje svoju bogatu karijeru na području vantjelesne oplodnje. Kroz godine iskustva, postao je ekspert u liječenju kompleksnih slučajeva neplodnosti, te svojim personaliziranim tretmanima pacijenata i najmodernijim tehnikama, uspješno postiže visoki procenat ostvarenih trudnoća.

Više od 20 godina iskustva i rada u najvećim centrima na polju vantjelesne oplodnje, reproduktivne endokrinologije, minimalno invazivne operacije, perinatologije, vođenja visokorizičnih trudnoća, te histeroskopije svrstava dr. Alija među vodeće svjetske stručnjake.

Da timski rad vodi do najboljih rezultata, dokazuje i voditeljica laboratorije u Bona Dea Klinici, embriolog doktorica Nursen Mesut, koja je nakon sticanja zvanja doktora, radila na procesima vantjelesne oplodnje u Universal German Hospital, aktivno od 2004. Svoja znanja je usavršila u najboljim svjetskim centrima: Stanford University, UCSF, Pacific Fertility Centers.

Iz želje da znanje iz svjetskih centara, ovo dvoje stručnjaka donesu u Bosnu i Hercegovinu nastala je ova klinika koja pruža usluge:
Tretiranje neplodnosti, procjena ženske i muške neplodnosti, indukcija ovulacije, inseminacija, IVF (in vitro fertilizacija), mikroinjekcija (ICSI), Assisted Hatching (AH), preimplantaciona genetska dijagnostika (PGD), zamrzavanje i skladištenje embrija i jajnih ćelija, te liječenje muške neplodnosti (mikrohirurška testikularna ekstrakcija sperme (TESE), mikrohirurška aspiracija spermija (MESA), Testikularna sperm aspiracija (TESA), ginekološki operativni zahvati, praćenje trudnoće, kao i endoskopske operacije te histeroskopije.

Pored vrhunskog tima, te medicinskih usluga koje se pacijentima pružaju u Klinici Bona Dea, a koja se prostire na preko 600 kvadratnih metara u Avaz Twist Tower-u na Marijinom Dvoru, ova se medicinska ustanova može pohvaliti i najmodernijom opremom, čime se uspješnost postupka uveliko povećava.on